Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Španija
ANDALUZIJSKA TURA
MALAGA –TOREMOLINOS-GRANADA–MARBELJA-KADIS- SEVILJA –KORDOBA
8 dana (7 noćenja) – avionom i autobusom

Polazak: 22.oktobar 2022/ Povratak: 29.oktobar 2022.
Cena - 1220 €

Polazak: 29.decembar 2022/ Povratak: 05.januar 2023.
Cena - 1330 €

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Napomena: dvokrevetne soba sa pomoćnim ležajem i jednokrevetne sobe se mogu dobiti isključivo na upit

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, avio-takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 126,86 evra na dan objavljivanja programa (od toga EUR 36,00 YQ  i  EUR  19,00-YR  ne podležu refundaciji, a  takse 4,48-LG EUR, 0,98-RF EUR, EUR 16,91-RS, EUR 0,22-RS, EUR 17,18-AT, EUR 21,46-ZY, EUR 6,63-JD, EUR 0,62-OG I 3,38-QV su refundabilne), smeštaj u hotelima sa 4* zvezdice u Toremolinosu i predgrađu Sevilje, u dvokrevetnim sobama na bazi  noćenja sa doručkom, ručak u Kadisu, autobuski transferi i razgledanja prema programu, usluge vodiča, troškovi organizovanja putovanja.

Cena putovanja ne obuhvata:  ulaznica za Alhambru u Granadi (sedam dana pred put će biti potvrdjena ili ne realizacija izleta, u zavisnosti od raspoloživosti grupnih ulaznica. Cena ulaznica je 20€ po putniku i plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, pre polaska na put), fakultativne izleti i posete koji nisu naznačeni programom, napojnica za vozača na turi (10€ po putniku) , međunarodno putno zdravstveno osiguranje, koje pokriva lečenje i Covid-19, kao i osiguranje od otkaza aranžmana koje se preporučuje, svi obavezni testovi na Covid neophodni za ulazak u navedene zemlje.
Toremolinos: Hotel Gran Cervantes by Blue sea 4 *
https://www.blueseahotels.com/hoteles/destinos/costa-del-sol/torremolinos/bluesea-gran-cervantes
Hotel se nalazi u centru Toremolinosa, na 5 minuta hoda od plaže Bajondiljo. Ima bazen na krovu, teretanu i saunu.
Bazen na krovu ima predivan pogled na Mediteran; u zimskim mesecima je pokriven, i greje se. Skyline bar, sa panoramskim pogledom, otvoren je u sezoni. Svetle, klimatizovane sobe su zvučno izolovane i imaju satelitsku televiziju i sopstveni balkon. Sef se može iznajmiti, a kupatilo ima fen za kosu i toaletni pribor.
Doručak je na bazi švedskog stola. Na raspolaganju su i lobi bar sa živom muzikom, dečiji bazen i sezonski dečiji klub. Dostupna je usluga masaže. Recepcija radi 24 sata. Besplatan bežični internet je dostupan u celom hotelu.
Autobuska i železnička stanica Toremolinos udaljene su 300 metara. Aerodrom Malaga je udaljen 7,4 km.

Sevilja (predgrađe San Juan de Aznalfarache): Hotel Ilunion Alcora Sevilla 4* ili sličan
www.ilunionhotels.co.uk/hotel-ILUNION-alcora-sevilla-in-seville/
Ilunion Alcora Sevilla se nalazi u San Huan de Aznalfaračeu, na 10 minuta vožnje od starog grada i nudi redovne usluge transfera do centra Sevilje. La Giralda, katedrala i Alcasar palata se nalaze na oko 4 km od hotela.
Ima sezonski otvoreni bazen i terasu od 3.000 m² sa pogledom na grad.
Klimatizovane sobe imaju TV i radni sto. Ilunion Alcora Sevilla nudi porodične sobe i prilagođene sobe za osobe sa invaliditetom. Neke sobe imaju balkon. Besplatan WiFi je dostupan u celom objektu.
Tu su a la carte restoran i kafeterija, kao i elegantan piano bar sa pogledom na grad. U prostranim baštama leti se održavaju roštilji.
DAN 1
BELGRADE
(22.10.2022) BEOGRAD–BEČ–MALAGA-TOREMOLINOS Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera Kon Tiki Travel u 05:00 časova. Poletanje za Beč u 07:00 časova (let OS 740). Dolazak u Beč u 08:10 časova. Nastavak putovanja za Malagu u 13:05 časova (let OS 385). Dolazak u Malagu u 16:25 časova. Panoramsko razgledanje Malage. Ovaj španski lučki grad, smešten na obalama Mediterana, pun je tragova istorije ali i pulsirajućeg modernog života. Malaga je rodno mesto slikara Pabla Pikasa i jedan od muzeja je posvećen upravo njegovom opusu. Osim po širokim avenijama sa drvoredima palmi i parkovima sa tropskim rastinjem, grad je prepoznatljiv i po mavarskoj tvrđavi Gibralfaro i palati Alkasaba za koju kažu da je bila ravna Alhambri ali je tokom vekova ostavljena nebrizi. Panoramski obilazak grada: Plasa de la Mersed, katedrala, stara gradska četvrt, Plasa de la Konstitusion… Nakon razgledanja Malage transfer do hotela u Toremolinosu. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za odmor i šetnju. Noćenje.

DAN 2
TOREMOLINOS
(23.10.2022) TOREMOLINOS-GRANADA-TOREMOLINOS (oko 210 km) Doručak. Poludnevni izlet za Granadu. Vožnja autobusom ka zaleđu i podnožju planine Sjera Nevada, do Granade, najposećenijeg grada Španije zahvaljujući veličanstvenoj Alhambri i mnoštvu kulturno-istorijskih spomenika nastalih pod uticajem različitih civilizacija i kultura. Odlazak u kraću šetnju istorijskim centrom grada do Katedrale i upoznavanje sa istorijom i arhitekturom Granade. Odlazak do podnožja Alhambre, najznačajnijeg mavarskog kulturno-istorijskog spomenika Andaluzije, odakle se može sagledati arhitektura ovog kompleksa u svoj svojoj lepoti. Alhambra (što na arapskom znači crvena tvrđava) izgrađena je u IX veku kao otmena palata mavarskih kalifa. Fakultativno obilazak palate i šetnja kroz kraljevsku salu, dvorište mirti, parkove Heneralife. Nakon obilaska Alhambre i kraće pauze za odmor povratak u Malagu. (Cena ulaznica za Alhambru: 20€) Noćenje.

DAN 3
SEVILJA
(24.10.2022) TOREMOLINOS-MARBELJA-KADIS-SEVILJA (oko 300km) Doručak. Vožnja duž obale Kosta del Sol do Marbelje, najpoznatijeg letovalištu ove regije. Panoramski obilazak grada i kraće zadržavanje radi odmora. Nastavak putovanja prema luci Kadis, glavnom gradu istoimene provincije i trećem po veličini gradu Andaluzije. Grad, koji su osnovali Feničani, jedan je od najstarijih gradova Španije. Smešten u zalivu u koji duboko uranja Atlantik, specifičan po tipičnoj andaluzijskoj arhitekturi – visokim belim kućama sa malim kulama (vidikovcima) na krovu, mnoštvom parkova i vrtova sa tropskom vegetacijom čini ga jednim od najšarmantnijih gradova juga Španije. Panoramski obilazak grada i šetnja istorijskim centrom Kadisa. Odlazak u restoran na ručak. Slobodno vreme za šetnju i razgledanje. Nastavak putovanja prema Sevilji i vožnja kroz oblast Heres "rodno mesto" šerija i poznatog vinogradarskog kraja. Cela oblast je poznata ne samo po strastvenom flamenku i uzgoju andaluzijskih konja autentične španske rase ''kartuhano'' već i po poznatom vinu Heres. Po dolasku u Sevilju, transfer do predgrađa San Juan de Aznalfarache. Smeštaj u hotel. Noćenje.

DAN 4
SEVILJA
(25.10.2022) SEVILJA Doručak. Odlazak do istorijskog dela Sevilje u panoramsko razgledanje grada: Ostaci nekadašnjih mavarskih zidina, Korida Real Maestansa, kula “Torre del Oro”, vrtovi Muriljo, zdanje Univerziteta koje je nekada bilo Fabrika duvana, parkovi i velelepne zgrade sagrađene 1929. godine za Svetsku izložbu u okviru kojih se nalaze pavijoni nekoliko latinoameričkih zemalja. Trg Španije–polukružno zdanje sa mostovima i fontanama koje je 1929, za vreme Svetske izložbe, bilo glavni paviljon za izlaganje, obilazak parkova Marije Luize. Nastavak obilaska Sevilje šetnjom do kvarta Santa Kruz i obilazak treće po veličini Katedrale na svetu (u kamenu temeljcu ovog zdanja uklesano je: „Napravićemo nešto za šta će svi na svetu misliti da smo ludi!”), Kolumbovog groba, kraljevske kapele, oltara... La Hiralde (La Giralda), tornja smeštenog tik uz katedralu. Ovaj, nekada, minaret džamije pretvoren je u crkveni toranj do čijeg vrha se stiže peške strmom stazom. Sa vrha tornja pruža se božanstveni pogled ne samo na Sevilju već i na obod grada i okolne brežuljke. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada i šetnju. Transfer do hotela. Noćenje.

DAN 5
CORDOBA
(26.10.2022) SEVILJA-KORDOBA–SEVILJA (oko 280 km) Doručak. Vožnja živopisnim predelima Andaluzije, kroz žitnicu Španije, do Kordobe, grada koji se nalazi u srcu ruralnog dela Andaluzije, na obali reke Gvadalkivir. Ovo je grad koji je sačuvao arhitektonske bisere kao što su stari rimski most, Meskita džamija i jevrejska četvrt. Kraća šetnja starim delom grada. Kao u Sevilji i u Kordobi je postojala velika jevrejska četvrt, jedna od najvećih u Evropi, La Huderija, koju je 1984. UNESCO proglasio svetskom kulturnom baštinom. U jevrejskoj četvrti nalazi se i stara Sinagoga, diskretno smeštena usred Jervejske ulice, sagrađene u mudehar stilu u XIV veku i potvrda je prosperiteta jevrejske zajednice u doba Kordobskog kalifata. Ispred Sinagoge se nalazi i statua Ben Maimonidesa, jednog od najčuvenijih filozofa svog vremena. Ovo je i grad Hulija Romera, slikara kome su lokalne cigančice bili modeli za lik Bogorodice, ali i grad čuvenog toreadora El Kordobesa, grad uskih ulica i kuća sa karakterističnim unutrašnjim dvorištem (patio). Razgledanje Meskite (najveće džamije zapadnog Islama srednjeg veka – poznata i kao Muzej 1.000 stubova), dvorišta narandži. Meskitu su posle skoro pet vekova, krajem XII hrišćani pretvorili u crkvu. Danas je muzej na listi UNESCO svetske kulturne baštine. Sagrađena je između VIII i X veka a ono najlepše u njoj je nepregledni niz od preko 850 stubova sa crveno belim lukova od cigle, kamena, jaspisa i granita. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 6
TOREMOLINOS
(27.10.2022) SEVILJA-TOREMOLINOS (oko 250 km) Doručak. Vožnja planinskim predelima ka Kosta del Sol. Kraće pauze radi odmora. Nastavak putovanja prema Toremolinosu. Smeštaj u hotelu. Slobodno popodne za individualnu šetnju, odmor. Noćenje.

DAN 7
TOREMOLINOS
(28.10.2022) TOREMOLINOS Doručak. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 8
BELGRADE
(29.10.2022) TOREMOLINOS–MALAGA-BEČ-BEOGRAD Doručak. Transfer do aerodroma u Malagi. Poletanje za Beč u 17:10 časova (let OS 386). Dolazak u Beč u 20:10 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 22:30 časova (let OS 739). Dolazak u Beograd u 23:30 časova.
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranzmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

KT

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 113/2020 kategorija licence A40. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama