Istanbul

5 dana, Turska

već od 89€

Opis destinacije

„Carigrad – to je ono najlepše što su Bog i čovek, priroda i umetnost, zajedno stvorili“, zapisao je francuski pisac Lamartin zadivljen lepotom grada na Bosforu. Car iz Niša – Konstantin Veliki, preselio je prestonicu iz Rima na najuzbudljivije mesto Vaseljene. Tu je car nad carevima sagradio grad nad gradovima – zlatnu kopču dva kontinenta, dve vere, dve civilizacije, dva sveta... Carigrad na Bosforu!

Informacije

SMESTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Izleti
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Datum polaska:
24.09.-28.09.2020.

Cena aranžmana: 79 eur

U cenu aranžmana je uračunato:
- Prevoz modernim turističkim autobusom na datoj relaciji (AC, CD-DVD oprema)
- Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3/4* prema programu putovanja
- Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 klasičnim sobama (svaka sadrži kupatilo tuš/wc, telefon i TV)
- Usluge stručnog vodiča na srpskom jeziku i sadržajne priče, zanimljivosti i trivije i poseta Istanbulu
- Usluge turističkog pratioca tokom putovanja
- Organizacija putovanja i agencijske usluge

U cenu aranžmana nije uračunato:
- Fakultativni izleti
- Putno osiguranje
- Doplata za 1/1 sobu 50 eur
- Individualni troškovi

- Tursko veče (večera na brodu tokom krstarenja Bosforom sa veličanstvenim folklornim programom i neograničenim pićem) - 30€
- Aja Sofija, Hipodrom, Plava džamija i Topkapi palata -40 € (struktura i cena ovog izleta su podložni promeni zbog novog statusa Aja Sofije)
- Vaseljenska patrijaršija i krstarenje Bosforom - 20€
- Dolmabahče palata - 30€
- zijski deo - kvart Kadikoj - 10€(Fakultativni obilasci biće realizovain uz minimum prijavljenih 30 putnika)
1. dan: Beograd
Polazak u popodnevnim satima iz Beograda. Udobna noćna vožnja preko Srbije i Bugarske, uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti.

2. dan: Istanbul / Kapali čaršija
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel koji se nalazi u centralnoj gradskoj zoni Aksaray/Laleli, poznatoj po brojnim trgovačkim kućama, prodavnicama robe od kože i legendarnim bazarima. Slobodno vreme. Naša preporuka – Obilazak obližnje Kapali čaršije (bazar sa preko 4000 radnji) i uživanje u tradicionalnom šopingu. U večernjim satima fakultativni odlazak na tursko veče, noćno krstarenje Bosforom sa raskošnom večerom i neograničenim pićem, uz veličanstveni folklorni program, sa dervišima, trbušnim plesačicima i ostalim biserima Orijenta.  Noćenje.

3. dan: Istanbul / Vaseljenska patrijaršija, Krstarenje Bosforom, Dolmabahče palata, Azijski deo-kvart Kadikoj
Dan namenjen jedinstvenim fakultativnim izletima, ili slobodnom vremenu u Istanbulu.
Doručak. Slobodno vreme, ili fakultativni izlet – Panoramska vožnja kroz Istanbul i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji uz mogućnost kraćoj poseti liturgiji. Celivanje mošti Sveta Tri Jerarha i prvih svetiteljki, kao i poklonjenje čudotvornim ikonama i stubu na kojem je bičevan Isus Hristos. Odlazak na Krstarenje Bosforom, možda najlepše krstarenje koje se može doživeti. Čudesne panorame na Istanbul i oba kontinenta, a potom i fakultativni obilazak Dolmabahče palate, dvora nekadašnjih sultana, koji je jedna od najlepših palata sveta (poslednje sedište sultana; građena između 1846-1855 god.; u gradnji palate kombinovani su razni stilovi; palata ima 354 sobe i 25 salona; za ukrašavanje palate utrošeno je 14 tona zlata i 40 tona srebra; poseduje veliku zbirku slika; dvorski vrt je zasađen retkim rastinjem donetim iz celog sveta). Fakultativni odlazak na Azijsku stranu moreuza u kvart Kadikoj. Na minut pešice od doka uz koji pristaju brodići nalazi se Kadikoj skver, a malo dalje u jednoj od ulicica  starog grada nalazi se jermenska crkva sazidana početkom 18.veka. Nešto dalje nalazi se centralni deo Kadikoja, sa mnogobrojnim radnjama, kafeima i restoranima u prizemnim delovima starih drvenih kuća. U jednoj od najboljih zelenih pijaca Istanbula-Kadikoj market, osim dela sa ribom i raznim plodovima mora na tezgama mogu se videti i sirevi, začini,razno voće i povrće.  Slobodno vreme za individualno razgledanje grada i šoping. Noćenje.

(Napomena: Putnici koji se ne odluče za fakultativne izlete uživaju u slobodnom vremenu i individualnim aktivnostima u Istanbulu)

4. dan: Istanbul / Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija
Poslednji dan boravka u Istanbulu namenjen je jedinstvenom fakultativnom izletu, ili slobodnom vremenu u Istanbulu, sa početkom povratka za Srbiju.
Doručak i slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili poludnevni fakultativne posete Aja Sofiji, kompleksu antičkog Hipodroma i Topkapi palati sa Plavom džamijom. U pratnji stručnog vodiča organizovani obilazak najvećih kulturno–istorijskih znamenja Carigrada.
Fakultativni izlet – Sveta Sofija je remek delo vizantijske arhitekture; završena je 537. godine po nalogu vizantijskog cara Justinijana I; bogato ukrašena služila je kao pravoslavna crkva i sedište vaseljenskog patrijarha; 1453. godine osvojena od strane Osmanlija i pretvorena u džamiju, sve do 1935. godine kada postaje muzej. Pre posete čuvenom zdanju putnici upoznaju sve lepote drevnog carigradskog puta, Konstantinovog stuba, ali i prostora nekadašnjeg antičkog Hipodroma (podignut oko 203. godine; kasnije obnavljan i proširen; hipodromske igre u njemu su održavane sve do 1204. kada je opljačkan i više nije obnavljan) gde su sačuvani i čuveni spomenici - Teodosijev i Egipatski obelisk, kao i legendarni Zmijski stub. Sledi poseta Topkapi palati i Plavoj džamiji – Obilazak velelepnog dvorskog kompleksa koji je vekovima bio sedište čuvenih sultana i mesto koje čuva tajnu o haremu (poseta vrtovima, muzejskim odajama, prilika da se u riznici vide svete relikvije – mošti Sv.Jovana Krstitelja i dr.). Nakon posete palati sledi obilazak i prelepe Plave džamije (Sultan Ahmetova džamija, spada medju najlepše carske džamije grada i remek delo svetske arhitekture).
Povratak za Srbiju u popodnevnim satima uz prijatnu noćnu vožnju kroz Tursku i Bugarsku.
(Napomena: Putnici koji se ne odluče za fakultativne izlete uživaju u slobodnom vremenu i individualnim aktivnostima u Istanbulu sve do polaska za Srbiju. Check out iz hotela je do 12h, dok se povratak planira za popodnevne sate)

5. dan: Beograd
Nakon ugodnog putovanja kroz Tursku i Bugarsku, povratak u Beograd u ranim jutarnjim satima.
-40% prilikom rezervacije, uplatom na tekući račun firme na osnovu izdatog predračuna, ostatak 20 dana pre putovanja
-40% prilikom rezervacije, ostatak na četiri mesečne rate čekovima građana bez uvećanja

Top ponude

Preporučujemo Vam ove aranžmane

Zimovanje

2020 / 2021