Kuba

više destinacija, Kuba

već od 2450€

Opis destinacije

Kuba je za sve narode sveta izuzetno atraktivna destinacija. Gotovo sve sa čime se sreću na Kubi je izuzetno. Bogata prošlost u kojoj su jedni pored drugih našli mesto španski konkvistadori, karipski gusari, crni robovi, belosvetski trgovci, američki magnati i mafijaši, domaći diktatori i revolucionari. Čudesni gradovi u čijim se zdanjima često sreću uspele kombinacije različitih stilova, među kojima se naročito ističe Havana – istovremeno velegradski dinamična i starinski romantična - sa svojom kolonijalnom arhitekturom. Kubanci su uvek nasmejani, prijateljski raspoloženi, dobro informisani i obrazovani. Čine sve da mnogobrojne strance iznenade i razvesele. Raskošna priroda sa dugim peščanim plažama koje zapljuskuje toplo, tirkiznoplavo more i bujna vegetacija koja krasi parkove, vrtove i bašte i ispunjava vazduh aromatičnim mirisom.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
KUBA
ODMOR U VARADERU I HAVANA 23.01.2024.

Polazak: 23. januar 2024. / Povratak: 02. februar 2024.
11 dana (9 noćenja) - avionom i autobusom

FIRST MINUTE POPUST OD 100€ PO OSOBI ZA UPLATE DO 30. NOVEMBRA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

Cena
2450e

Cena aranžmana po osobi u evrima
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Napomena: Rezervacije jednokrevetnih i trokrevetnih soba mogu se dobiti isključivo na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem se ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: avionski prevoz na relaciji Beograd-Frankfurt-Varadero i Havana-Frankfurt-Beograd, aerodromske takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 172.31 eur (EUR 12.00-YR, EUR  15.00-YR, EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 19.38-RS, EUR 0.22-RS, EUR 20.00-DE, EUR 47.06-RA, EUR  24.72-CU, EUR 28.47-Q5), smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 5* u Varaderu na bazi “sve uključeno”, i u hotelu sa 5* u Havani na bazi noćenja sa doručkom,  dva razgledanja Havane (sa jednim uključenim ručkom), autobuski transferi, usluge našeg licenciranog vodiča koji ide sa grupom iz Beograda (kao i usluge lokalnog vodiča na destinaciji), troškovi organizovanja i vođenja putovanja, Konačan iznos avio taksi podložan je promeni i utrvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti, napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, lični troškovi. 

FAKULTATIVNI IZLETI IZ HAVANE:

KABARE TROPIKANA SHOW sa transferom
Uživajte u predstavi iz boljeg ugla, bliže sceni. Posetite krunski dragulj noćnog života Havane! Zauzmite najbolja mesta i uživajte u živoj kubanskoj muzici, zamršenoj koreografiji i živopisnim kostimima kabarea Tropicana. Od otvaranja 1939. godine, ova predstava na otvorenom privlači posetioce iz celog sveta i nastavlja da zabavlja. Plesači će vas izvući iz svog mesta i krenuti uz zvuke autentične kubanske muzike kao što su salsa, bolero, mambo i još mnogo toga! (cena po osobi 120 eur)

VINJALES
Celodnevni obilazak doline duvana – Vinjales koja se nalazi u proviciji Pinar del Rio koja je poznata po najvećoj proizvodnji duvana na Kubi. Uživanje u panoramskom pogledu na Sijera del Rosario. Potom dolazak do pećine Cueva del Indio (Pećine Indijanaca), vožnja čamcima i pogled na vrlo interesantne formacije stena. Ručak u restoranu. Povratak u Havanu. (cena po osobi 100 eur).
VARADERO: Hotel MELIA VARADERO 5* ili sličan
https://www.melia.com/en/hotels/cuba/varadero/melia-varadero
Hotel se nalazi na samoj peščanoj plaži Varadera, 7 km udaljeno od centra mesta. U neposrednoj blizini je šoping centar i Varadero golf klub sa 18 terena. Piramidalno izgrađeni hotelski kompleks sa terasama i balkonima  pruža zadivljujući pogled ka tropskim baštama i azurnom moru. Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama od kojih su sve klimatizovane, imaju direktnu telefonsku liniju, satelitsku TV, opremljeno kupatilo, aparat za kafu/čaj, mini-bar i room service 24 sata. Od propratnih sadržaja, hotel ima otvoreni bazen sa barom smešten u lepom vrtu sa bujnom vegetacijom, fitnes centar, 2 teniska terena sa osveljenjem, stoni tenis, odbojku, frizera, prodavnicu suvenira, butike, lekara na poziv, rent a car službu, parking... Gostima je na raspolaganju i dnevna i noćna animacija, kao i mogućnost upražnjavanja raznih sportova na vodi. Hotel ima nekoliko restorana i barova. Usluga je na bazi "all inclusive" usluge - sve uključeno. Hotel nema trokrevetne sobe.

HAVANA: Hotel MELIA COHIBA 5* ili sličan
https://www.meliacuba.com/en/destinations/havana/hotels/melia-cohiba
Hotel se nalazi u novom centru Havane, u kvartu Vedado. Udaljen je 50m od obale i šetališta Malecon, 6km od centra Stare Havane, 15km od aerodroma u Havani. Hotel raspolaže sa 462 sobe. Svaka soba ima kupatilo, klimu, LCD TV sa satelitskim programom, telefon, sef, mini bar (doplata), fen za kosu, aparat za pripremu kafe/čaja. Besplatan Wifi dostupan je u svim delovima hotela. Hotel ima 5 restorana, 3 bara, snek bar, spoljašnji bazen u obliku lagune sa hidromasažerima (na 2. spratu hotela), fitnes centar, salon lepote, masažu, saunu, skvoš teren i dr. Doručak je na bazi švedskog stola, samoposluživanje. Dress code u restoranima je obavezan.
DAN 1
BEOGRAD
(23.01.2024.) BEOGRAD – FRANKFURT – VARADERO Čekiranje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 04:30 časova. Poletanje za Frankfurt u 07:05 časova (let JU 330). Dolazak u 09:10 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Havanu u 15:30 časova (let DE 2198). Dolazak u 20:45 časova. Po obavljanju pasoških i carinskih formalnosti transfer autobusom do hotela Melia Varadero 5*. Smeštaj u hotelu na bazi "sve uključeno". Noćenje.

DAN 2
VARADERO
(24.01. – 28.01.2024.) VARADERO Boravak u hotelu na bazi "sve uključeno". Slobodni dani za kupanje, sunčanje i razonodu. Za vreme boravka u Varaderu mogucnost organizovanja raznovrsnih fakultativnih izleta. Noćenja.

DAN 7
VARADERO
(29.01.2024.) VARADERO – HAVANA Doručak. Polazak za Havanu. Poseta hemingvejevom muzeju “La Vigia”, zatim ribarskom gradiću Kohimar u kome je Hemingvej napisao “Starac i more”. Kratka pauza. Sledi obilazak tvrđave Moro. Pogled na luku koju su koristili španci u 16.v. na svom povratku iz Novog Sveta. Posle toga pauza za ručak u Floridita restoranu (uključen u cenu). Potom šetnja ulicama stare Havane koju su osnovali španci i koju je UNESCO proglasio za svetsku kulturnu baštinu: ulica Prado, “Floridita” (bar u kome je Hemingvej pio daikiri), Trg Revolucije, Trg sa Katedralom, Trg oružja i Trg Franje Asiškog. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

DAN 8
HAVANA
(30.01.2024.) HAVANA Doručak. Poludnevno razgledanje moderne Havane, obilazak vladinih zgrada iz 60-tih godina i spomenike posvećene nacionalnim herojima, kao Hoze Marti na trgu Republike i Čegevare. Obilazak muzeja ruma. Pauza za ručak (nije uključen). Nakon toga poseta Nasional hotela, koji se smatra simbolom istorije, kulture i kubanskog identiteta. Uključen jedan koktel. Povratak u hotel. Slobodno vreme za samostalno upoznavanje Havane. Noćenje.

DAN 9
HAVANA
(31.01.2024.) HAVANA Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja grada. Noćenje.

DAN 10
FRANKFURT
(01.02.2024.) HAVANA – FRANKFURT Doručak. Slobodan dan. Tranfer na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 19:45 časova. (let DE 2185). Obroci u avionu.

DAN 11
BEOGRAD
(02.02.2024.) FRANKFURT – BEOGRAD Sletanje u Frankfurt u 10:35 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 20:25 časova (let JU 335). Sletanje u 22:15 časova.

- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata

- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama