Sheraton Soma Bay Hotel

Hurgada, Egipat

Opis destinacije

Hurgada je veliki turistički centar Egipta na zapadnoj obali Crvenog mora. Takođe je i administrativni centar provincije Crveno more, jedne od 26 provincija Egipta. Od malog ribarskog mesta izrasla je u grad sa gotovo 40.000 stanovnika, prestiž o letovalište sa starim i novim modernim delom, kao i turističkom zonom sa svim neophodnim sadržajima za idealan odmor uz temperatura vazduha koja se u toku godine ne spušta ispod 20 stepeni Celzijusa. Procvat Hurgade počinje tek od 1980. Prostire se zapadnom obalom Crvenog mora u dužini od 36 kilometara na samom obodu pustinje. Od severa ka jugu dužina grada je skoro 40 kilometara. U zalivima Makadi i Soma nikli su fascinannti turistički centri sa neophodnom infrastrukturom i modernim hotelima. Nešto dalje od gradskog jezgra nalaze se još tri popularna letovališta: El Guna, Safaga i Makadi... Klimu karakterišu vruća i suva leta i tople zime. Konkretno, u februaru temperatura vode u priobalju je oko 20 stepeni a vazduha između 23 i 25 stepeni Celzijusa. Za turiste se organizuju i atraktivni izleti u pustinju s posetom beduinskim selima i doživljajem zvanim jahanje kamila.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija:
Hotel je smešten na obali mora, u zalivu i istoimenoj turističkoj oblasti Soma Bay,  udaljen je 45 km južno od aerodroma u Hurgadi.

Plaža:
Sopstvena, peščana plaža duga oko 800 m. Veći deo je kupališna zona sa postepenim ulaskom u more, a postoji i koralni greben i ponton za ulazak u more. Korišćenje ležaljki i suncobrana je besplatno za goste hotela.

Hotelski sadržaji: 
Gostima su na raspolaganju sledeći sadržaji: recepcija, menjačnica, restoran „L’abydos Brasserie“, italijanski A’ la carte restoran „L’ Emporio“, restoran na plaži „Copper Crescent Grill“, snack bar „Beach Hut“, lobby bar „Solar Bay“, bar kod bazena „Al Farafra Oasis“, bar na plaži „Sea Breeze“, diskoteka „Stars Studio“, 3 spoljašnja bazena (1 se greje u toku zimske sezone), dečji bazen, mini klub 4-12 god., animacija za decu i odrasle, sportovi na vodi, ronjenje, teretana, sauna, 3 teniska terena, skvoš teren, teren za kriket, stoni tenis, pikado, bilijar, golf teren u blizini, snorkeling, aerobik, aqua aerobik, odbojka na plaži, mali fudbal, prodavnice, medicinske usluge, usluge pranja veša, frizer, konferencijske sale, besplatan Wi Fi internet u lobiju.

Sobe:
Raspolaže sa ukupno 326 soba i apartmana. Sve sobe imaju kupatilo, fen za kosu, individualni klima uređaj, lcd sat TV, sef, mini bar, ketler za kafu/čaj, Wi Fi internet(uz doplatu), balkon ili terasu. Maksimalno 1 pomoćni ležaj je dozvoljen u standardnim sobama.

Usluga: 
 All Inclusive, obroci se služe po principu švedskog stola ili kao set meni.


Kontakt: 
www.sheraton-somabay.com

Napomena:
Hotel se nalazi u okviru turističke oblasti Soma bay i šetalištem je povezan sa još 4 hotela u okruženju, u blizini se nalazi golf teren „The Cascades“ i  najveći Thalasso&Wellness centar u ovoj regiji-„Les Thermes Marins Des Cascades“ . Poseduje veliki, moderan akva park čija se upotreba naplaćuje 3$ po odrasloj osobi/dnevno, deca od 6 do 12 god imaju 50% popusta.
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Egipat

Idealan odmor za celu porodicu

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama